بیمه تمام خطر نصب
- توضیحات
- دسته: بیمه ایران
- منتشر شده در 04 بهمن 1394
- نوشته شده توسط Super User
- بازدید: 1877
پروژه های احداثی تاسیساتی و کارخانجات که ارزش اقلام مورد نصب در آنها بیش از مصالح و کارهای ساختمانی باشد ؛ تحت پوشش بیمه تمام خطر نصب قرار می گیرد
بیمه تمام خطر نصب جنبه های مشترک بسیار زیادی با بیمه تمام خطر مقاطعه کاری دارد،در واقع شرایط هر دو بیمه نامه تقریبا مشترک می باشد و تنها در موارد اندکی اختلاف دارند.
هدف اصلی این بیمه نامه ارائه تامین جامع و کامل در مقابل خطرات مربوط به نصب ماشین آلات و تجهیزات و همچنین نصب هر گونه سازه با اسکلت فلزی می باشد.
موضوع مورد بیمه در بیمه تمام خطر نصب:
نصب ماشین آلات ، دستگاهها و قطعات منفصله از قبیل توربینها ، ژنراتورها ، دیگهای بخار ، کمپرسورهای درون سوز ، موتورهای الکتریکی ، ترانسفورماتورها ، مبدلها ، کلیدهای اتوماتیک ، ماشین های ابزار ، پمپ ها، جرثقیلها ، تسمه ها و کابلهای نقاله ، دستگاههای چاپ ، نصب کارخانجات کاغذ سازی و نساجی ، خطوط هوایی انتقال نیرو ، خطوط لوله ، مخازن و پلهای فلزی نیروگاهها ، کارخانجات فولادسازی و تهیه مواد شیمیایی و …
لازم به توضیح است که در بسیاری از موارد اجرای پروژه نصب ، نیاز به انجام برخی علمیات ساختمانی دارد ، در اینگونه موارد بخش ساختمان نیز تحت پوشش قرار می گیرد.
خطرات تحت پوشش بیمه تمام خطر نصب :
بدلیل ماهیت بیمه نامه تمام خطر نصب علاوه بر پوششهای ذکر شده در بیمه نامه تمام خطر پیمانکاری خسارتهای ناشی از خطرهای : آتش سوزی ، انفجار ، صاعقه ، سقوط اجسام ، اتصال کوتاه ، جرقه زدن ، ولتاژ بیش از حد ، فشار یا خلاء بیش از حد ، از هم گسیختن در اثـر نیــروی گریز از مــرکـــز تحت پوشش بیمه قرار دارد.
بیمه نامه های پیمانکاری و نصب دارای دو بخش می باشد که بخش ۱ آن مربوط به خسارت مالی وارد به پروژه در حال اجرا می باشد و بخش ۲ آن خسارتهای وارد به اشخاص ثالث ( TPL ) را تحت پوشش قرار می دهد.
مدت بیمه تمام خطر نصب:
مطابق مدت قرارداد بوده و بیمه گذار میتواند دوره آزمایش (راه اندازی) و دوره نگهداری (تحویل موقت) را نیز تحت پوشش قرار دهد.
سرمایه مورد بیمه در بیمه تمام خطر نصب :
– ارزش اقلام مورد نصب
– حقوق و عوارض گمرکی
– هزینه حمل
– هزینه نصب (مطابق پیمان)
– مصالح یا اقلام تهیه شده توسط کارفرما (درصورتی که در مبلغ پیمان پیش بینی نشده باشد )
– تعدیل (از آنجائیکه در پروژههای در حال احداث با مدت زمان چند ساله، ارزش کالا و خدمات در سنوات بعدی اجرای پروژه از ارزش آن در سال اول بیشتر بوده ولی مبلغ مورد بیمه در بیمهنامه ثابت میباشد، برای اینکه در بیمه تمام خطر نصب خسارت وارده به ارزش روز پرداخت گردد درصورت تمایل بیمه گذار مبلغی بین ۱۰ تا ۳۰ درصد مبلغ قرارداد به عنوان تعدیل تحت پوشش بیمهنامه قرار میگیرد)
لوازم و تجهیزات ساختمانی (ابزار کار پیمانکاران از قبیل داربست، اطاقکهای موقت، انواع موتور، پمپ، ژنراتور، دستگاه جوش، کمپرسور و …)
– برداشت ضایعات (مبلغی که برای پاکسازی محل کارگاه پروژه از ضایعات ناشی از خسارت یا تخریب قسمتهای غیرقابل استفاده درصورت تمایل بیمه گذار به سرمایه مورد بیمه اضافه میشود که معمولاً بین ۲ تا ۱۰ درصد مبلغ قرارداد میباشد)
– اموال مجاور (اموال متعلق یا دراختیار کارفرما و یا سایر پیمانکاران که در مجاورت پروژه قرار داشته و تحت پیمان پروژه مورد بیمه نمیباشد ولی از آنجائیکه کارفرما احتمال خسارت وارد به آنها را درهنگام اجرای پروژه میدهد، میتواند آنها را نیز تحت پوشش بیمه تمام خطر نصب قرار داد)
– مسئولیت درقبال اشخاص ثالث (میزان حد غرامت جانی و مالی قابل پرداخت به اشخاص ثالث به غیر از پرسنل کارفرما و پیمانکاران پروژه مورد بیمه که طبق نظر بیمه گذار تعیین میشود)
نکات مهم در بیمه تمام خطر نصب :
– در صورتی که پیمانکار بخواهد بخشی از مبلغ یا بخشی از مدت پیمان را بیمه کند باید نامه تأیید و تعیین کارفرما را داشته باشد.
– در صورت درخواست پیمانکار و با تأیید کارفرما در مواقع مشخص نبودن زمان شروع پروژه، دوره پیش انبارداری یا تجهیز کارگاه را میتوان به تنهایی بیمه نمود.
– در صورت درخواست پیمانکار و با دریافت حق بیمه اضافی میتوان پوشش بیمه ای دوره نگهداری را نیز تمام خطر نمود.
– پس از تعیین قطعی میزان خسارت واقعی مواضع خسارت دیده توسط بیمهگر، بیمه گذار موظف است نسبت به اخذ پوشش مجدد این مواضع به میزان مبلغ تعیین شده اقدام نماید، در غیر این صورت خسارت مجدد به مواضع آسیب دیده قابل پرداخت نخواهد بود.
– توقف پروژه : مانند بند الف بیمه نامه تمام خطر پیمانکاران
مراحل صدور بیمه تمام خطر نصب:
پس از تکمیل و ارایه پرسشنامه و صفحاتی از پیمان که در آن ارقام پروژه و مسایل بیمه درج شده است بیمه گر نسبت به اعلام نرخ وشرایط بیمه اقدام می نماید و با اعلام موافقت بیمه گزار بیمه نامه صادر خواهد شد .
مدارک مورد نیاز جهت صدور بیمه تمام خطر نصب:
– کپی قرارداد یا موافقتنامه
– جدول زمانبندی
– نقشه محل یا مسیر پروژه
– پرسشنامه تکمیل شده با مهر و امضای بیمه گذار
– گزارش بازدید کارشناس بیمه گر